מאיר עשת, מנהל מגזין IT של גלובס, קיבץ מסביב לשולחן עגול אחד, אנשי טכנולוגיה כמו מני מלר מאורקל, ודודי ברזילי מקרמבה סקיוריטי, חוקרים דוגמת ד"ר עלית אופנהיים ממכון שלמה שמלצר לתחבורה חכמה באוניברסיטת תל אביב, מהנדסים, מפתחים ואנשי מכירות, על מנת לדון איתם בעתידן של המערכות האוטונומית והשילוב שלהן בתחומים שונים. כאיש מקצוע מנוסה בתחום, השתתף בפאנל גם זיו שדה סמנכ"ל המכירות שלנו. אחרי הכול, מדובר באחד האנשים העומדים מאחורי שיווק הרובוטים השיתופיים שלUNIVERSAL ROBOTS והעגלות האוטונומיות של חברת MIR ומי כמוהו מתאים לפאנל מסוג זה.
במהלך הדיון, התייחס שדה לאפשרויות אותן מציעה הרובוטיקה החדשה לארגונים שמעוניינים ליישם פרויקטים בקלות ובמהירות, בלי צורך בהקמה של מערכות בטיחות ייעודיות ויקרות. "בקובוטיקה אתה בעצם יכול לעבוד לצד בני אדם, ללא מעטפת בטיחות קלאסית, וכאשר הקובוט פוגש מכשול או אדם אז הוא נעצר". הוא אמר. בהתייחסותו אל השפעת הרובוטיקה החדשה על שוק העבודה אמר זיו כי: "זה מסתדר עם טובת האבולוציה והשאיפה האנושית. כי אם אתה לוקח בחור שסיים צבא, ושולח אותו לאיזה שהיא עבודת ייצור, אם עבודת הייצור הזאת היא ניהול של רובוטים שמבצעים את פעולת הייצור אז הוא ייהנה ממנה".
"קובוט היום זה כמו אנדרואיד או אייפון זאת פלטפורמה" הוא סיכם. כי קובוט לא עושה כלום אם אין לו שום דבר מעניין בקצה. יש מאות ואלפי דברים שאתה יכול לעשות וכל החלקים מתממשקים, גם עגלות ולא רק זרועות, ברמת האביזר המורשה שניתן לחיבור בפלאג אנד פליי – לא רק בברגים, אלא גם בתכנה. הכל נבנה בסביבה אחת עם קלות יישום".
רוצים לקרוא יותר?